Kitsch inredning som ger ditt hem den där perfekta looken

Det finns en viss konst till att inreda hemmet, men med de rätta metoderna behöver det inte dröja länge förrän allting ser fantastiskt ut. Det du självfallet vill uppnå är riktig kitsch inredning, och du når dit genom ordentligt med planering. För att hjälpa dig på traven får du nedan ett antal tips som du kan dra nytta av när du drar i gång med ditt inredningsprojekt. Följ råden och få till dina drömmars hem inom kort!

Naturmaterial från vårt avlånga land

Om din inredningsprocess består av att renovera olika delar av huset är det väl värt att tänka klimatsmart. Köp med andra ord material som är miljömärkta och lägg även lite tid på att hitta svenska naturmaterial. När du importerar material från andra länder kan det vara svårt att kontrollera kvaliteten, så för att säkerställa att du får det bästa möjliga till ditt hem kan naturmaterial från Sverige sitta på sin plats.

Möbler där du kan förvara småsaker

För äkta kitsch inredning är det viktigt att småsaker inte ligger utspridda överallt. Det här problemet kan du lösa genom att introducera förvaringsalternativ i ditt hem. Lådor som står under sängen kan vara ett ypperligt val då du får möjligheten att förvara saker utan att de tar upp något större utrymme. Hyllplan kan se till så att du sparar på utrymme då du bygger på höjden istället för på bredden. Med alla småsaker undanstoppade får du ett snyggt hem som alltid ser stilrent ut. Hemmet blir också överlag mer organiserat, och du blir på så sätt medveten om var du har lagt allting.

Fundera över varmt eller kallt ljus

Vad vore kitsch inredning utan ordentlig belysning i ditt hem? När det är dags att välja lampor som ska in i huset gör ljusets värme en större skillnad än du kanske tror. Ett varmt ljus kan kännas lugnt, harmoniskt och fungera mycket väl i rum där det är menat att slappna av. Bra exempel är sovrummet eller vardagsrummet om ni ofta har mysiga filmkvällar just där.

När blir då ett kallare ljus passande? Jo, i rum som ska tillåta dig att vakna upp ordentligt är det ett kallt ljus som är att föredra. Detta ser till så att du blir mer pigg och alert, någonting som gör under i köket på morgonen eller när du ska arbeta inne på ditt kontor.

Blommor och tavlor för en inbjudande look

Du kan inte räkna med kitsch inredning om du inte har diverse inredningsobjekt som får rummet att kännas mjukare och trevligare. Här rekommenderar vi framförallt blommor och tavlor. Med hjälp av blommor tillför du liv till ditt hem och resultatet blir ett varmare hus eller lägenhet som du utan tvekan kommer att uppskatta. När det gäller just tavlor får du en liknande effekt, och det är ingen hemlighet att tomma väggar snabbt börjar kännas kala och tråkiga. Välj exempelvis naturbilder, stadsfoton eller kanske abstrakta målningar som pryder din vägg.