Smart välja LED belysning


LED lampor och belysning, det är något som allt mer tar över marknaden. Den traditionella glödlampan har ju fasats ut för länge sen. Efter det kom det flera varianter, varav LED är det bästa alternativet! En av LED lampans fördelar, det är att den är så pass energieffektiv. Om du vill köpa denna typ av lampa, så finns det stort utbud av LED lampa hos Lamp24. Om man ser till en LED lampa och jämför den mot den vanliga glödlampan från förr, så förbrukar en LED lampa 80–90 % mindre energi. LED lampor har även en längre livstid och de håller ofta mellan 15 000 och 50 000 timmar. I princip kan en LED lampa som har en livstid på 30 000 timmar och är på 8 timmar per dag hålla i hela 7 år.

Använd LED för att ljussättning av ditt hem

När du ska välja belysning till ditt hem, så är det en fördel att välja LED lampor. Sedan är det bra att fundera på vad det är du vill ha ut av dina lampor och vad för slags belysning de ska vara. Det finns ju idag tre vanliga typer och det är allmänbelysning, arbetsbelysning och dekorationsbelysning.

Om du vill göra en bra ljussättning i ditt hem så fundera först på var det naturliga ljuset kommer ifrån. Behöver du komplettera detta ljus, eller ska du bara lysa upp de mörkare delarna av rummet? Fundera även på om dina lampor ska ha olika funktioner samt om det behövs en dimmer. Hur lamporna ska användas är även bra att veta, så att du väljer rätt sorts belysning.

Satsa på belysning med LED

En LED lampa, eller ja, gärna flera är bra att ha! Det finns idag olika former av LED lampor att välja på, med olika socklar, olika former samt att de kommer även som lister och spotlights. När LED dök upp, då för många år sedan, så fanns den bara att hitta i kalla, vita färger. Men utvecklingen har gått framåt en hel del och idag finns det olika färger och temperaturer att välja mellan. Det du ska ha koll på är lumen och kelvin.

En LED lampa är bra på det sätt att de genererar ingen värme. Det går inte att bränna sig på dem samt att de går bra att ha i trånga utrymmen. Sedan har en LED lampa även den fördelen att då du tänder den, så lyser den upp med full kraft, direkt.

LED är dessutom ett miljövänligt val. Dels tack vare sin långa livslängd, samt att de är energieffektiva. Dessutom innehåller de inget kvicksilver eller andra giftiga ämnen.

Välja LED lampa

Om du känner att du vill ha ett stort utbud av LED lampor att välja mellan, så kan du med fördel kolla in Lamp24. Hos dem finns det en mängd olika LED lampor för inomhusbruk och utomhusbruk. Se bara till så att du väljer rätt modell för den lampa du har hemma, så att den passar med ljusstyrka så väl som med sockel.